skip to Main Content
Siikaa ”mie De Pain”, Juuriselleripyreetä Ja Versoja

Siikaa ”mie de pain”, juuriselleripyreetä ja versoja

2 siikafileetä
Suolaa
Mustapippuria

Mie de pain-kuorrute:

4 siivua vaaleaa leipää esim. paahtoleipää
½ pnt tilliä
½ pnt persiljaa
1 valkosipulin kynsi
Suolaa
½ dl rypsiöljyä

Poista fileistä rasvat ja ruodot. Mausta kevyesti. Leikkaa annospaloiksi.
Laita kuorrutteen aineet tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa öljyä oikean koostumuksen aikaansaamiseksi. Massan tulee olla kosteaa ja pehmeää mutta kiinteää.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Laita siikapalat nahkapuoli alaspäin voidellulle uunipellille. Painele kuorrutemassaa tasaisesti kalan pinnalle reilu puolen sentin kerros. Paista uunissa, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä ja kala on juuri ja juuri kypsää.

JUURISELLERIPYRE

1 kg juuriselleriä
Maitoa
200 g voita
Suolaa

Kuori selleri hyvin, ettei siihen jää multaa tai hiekkaa. Paloittele kattilaan. Lisää maitoa niin että sellerinpalat juuri peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen, ettei maito pala pohjaan. Keitä kunnes sellerit ovat kypsiä.

Kaada keitinneste talteen. Lisää joukkoon pehmeä voi ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää keitinnestettä tarvittaessa, jotta saat pehmeän ja samettisen koostumuksen. Mausta suolalla.

Mausta Mimis-versoseos suolalla ja mustapippurilla ja mehusta oliiviöljyllä.

Back To Top