skip to Main Content

Sokerisuolattua siikaa, mummonkurkkua ja sinappikermaviiliä

Siika:

2 Pienen Kalatilan siikafileetä
50 g sokeria
50 g suolaa

Puhdista siika ruodoista ja rasvoista. Sekoita sokeri ja suola keskenään hyvin. Peitä kalafileet kauttaaltaan reilusti sokeri-suolalla ja anna maustua fileen paksuudesta riippuen 15-30 min.

Pyyhi kalan pinta puhtaaksi ja huuhtele kylmällä vedellä pikaisesti tarvittaessa. Leikkaa 2 cm paksuiksi suikaleiksi. Polta kalan pinta polttolampulla jos haluat näyttävän pinnan kalaan.

Mummonkurkku:

Tee pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kiehauta ja jäähdytä.
Kuori kurkku, halkaise ja koverra sisus pois. Leikkaa viistoja siivuja. Laita pikkeliliemeen maustumaan tunniksi.

Sinappi-kermaviili:

1 prk kermaviiliä
1 rkl dijon sinappia
1 tl sokeria

Sekoita aineet keskenään.

Tilliöljy:

1 pnt tilliä
5 dl rypsiöljyä

Laita aineet blenderiin ja aja kunnes öljy alkaa höyrytä. Siivilöi tiheän siivilän läpi. Lisää kermaviilin sekaan niin etteivät ne sekoitu kunnolla vaan niin että seos jää ”raidalliseksi”.

Back To Top