skip to Main Content
MAALAISSALAATTI PIENEN KALATILAN KYLMÄSAVULOHESTA

MAALAISSALAATTI PIENEN KALATILAN KYLMÄSAVULOHESTA

neljälle

Erilaisia salaatteja kuten frisee ja ruustinnan salaatti

4 kananmunaa keitettynä

4 keitettyä perunaa

Voita paistamiseen

Suolaa

4 tomaattia

mustapippuria

200 g Pienen kalatilan kylmäsavulohta

 

Tillivinegrettiä

 

Saaristolaisleipäkrutonkeja

 

TILLIVINEGRETTI:

1 dl rypsiöljyä

½ dl valkoviinietikkaa

2 tl sokeria

2 tl dijon sinappia

mustapippuria myllystä

½ pnt tilliä

Yhdistä aineet ja soseuta kevyesti sauvasekoittimella tai blenderissä

 

SAARISTOLAISLEIPÄKRUTONGIT:

4 siivua saaristolaisleipää

Oliiviöljyä

suolaa

 

Kuutioi saaristolaisleivät. Kuumenna oliiviöljy pannulla miedohkolla lämmöllä. Lisää leipäkuutiot, mausta suolalla ja paistele kunnes ne ovat rapeita. Valuta talouspaperin päällä.

 

Paloittele keitetyt perunat ja paista ne rapeiksi voissa pannulla. Mausta suolalla.
Halkaise tomaatit neljään osaan, poista sisus ja suikaloi. Mausta mustapippurilla.

 

Kokoa annos repimällä salaatteja lautasen pohjalle, pirskota päälle hieman tillivinegrettiä. Lisää, tomaatit, halkaistu kananmuna ja paistetut perunat. Kokoa kylmäsavulohisiivut keskelle, lisää vinegrettiä ja krutongit.

Back To Top