Kala on kevyttä ja ravintoainepitoista ruokaa
Se on ylivoimaisesti paras luonnollisen D-vitamiinin lähde. Kalaa kannattaa syödä ainakin 2-3 kertaa viikossa, sillä kala muokkaa ruokavaliota terveelliseen suuntaan. Syö vaihdellen eri kalalajeja. Parhaalta kala maistuu, kun sen valitsee tuoreena ja sesongin mukaan. Yhdestä kala-ateriasta saat päivän D-vitamiinin.
- Kalan pehmeä rasva on hyväksi sydämelle ja aivoille.
- Kalan proteiini on hyvälaatuista.
- Kalasta saat myös B12-vitamiinia, seleeniä ja muita kivennäisaineita.
Vastuullinen valinta on suosia kestävästi pyydettyä tai tuotettua kalaa – elinvoimaisia kalakantoja, joiden pyytämisestä tai kasvatuksesta aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle. Kalan syönti kuuluu ilmastoystävälliseen ruokavalioon.
Ympäristöystävällistä on myös syödä vaihdellen eri kalalajeja: silloin kuormitus yhtä lajia kohtaan ei kasva suureksi. Tarkista kestävät kalavalinnat WWF:n kalaoppaasta!
Lähde: ruokatieto.fi